Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pavlova tejszínhabbal, karamellel, gyümölcsökkel

MME MME
110 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A pavlovához a szobahőmérsékletű tojásfehérjéket félkeményre habosítjuk, majd 3-4 adagban hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd keményre verjük a habot.
  2. A citromlevet és a keményítőt belekeverjük a végén, majd a masszát habzsákba töljük. A habzsákból egy nagy korongformát nyomjuk belőle a sütőpapírra.
  3. Ezután 110 fokon 1 óra 20 perc alatt, légkeverés nélküli sütőben készre sütjük a nagy habcsókot anélkül, hogy kinyitnánk az ajtaját sülés közben. Ha kész, hagyjuk kihűlni.
  4. A habhoz 25 dkg habtejszínt kemény habbá verünk a porcukorral és a vaníliás cukorral.
  5. Az öntethez karamellizáljuk a cukrot, majd hozzáöntünk 15 dkg habtejszínt és a felére forraljuk. A gyümölcsöt megmossuk leszárítjuk.
  6. A kihűlt pavlovát a tejszínhabbal, a gyümölcsökkel és a kihűlt karamellel díszítjük.

Nézd meg videón, hogyan készül az eredeti pavlova torta tejszínhabbal és sok gyümölccsel

 


Ezek is érdekelhetnek

Friss