A tojásfehérjét robotgéppel kb. 5-6 perc alatt habbá verjük. Hozzáadjuk a cukrot, a keményítőt és a fél citrom levét. További 10 perc alatt kemény habbá verjük.
Egy sütőpapíron körberajzoljuk a tortaformánkat, megkenjük 1 teáskanál olajjal, hogy ne tapadjon majd oda a tortánk, majd rákanalazzuk a tojásfehérjehabot és eldolgozzuk a rajzolt körön, úgy, hogy a közepén kevesebb habot hagyjunk, hogy a krémnek maradjon hely. 140 fokon 70 percig sütjük. (Közben nyissuk ki a sütő ajtaját!)
Ha kész, résnyire nyitjuk a sütő ajtaját, és még kb. 4-5 órán keresztül szárítjuk. A krémhez a mascarponét a tejföllel és a vaníliás cukorral krémesre keverjük. Ha kész vagyunk a szárítással, megkenjük az áfonyalekvárral, majd erre rétegezzük a mascarponés krémet, végül a tetején elrendezzük az erdeigyümölcs-keveréket.