Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zseniális vendégváró fogások a sorozatsztár színésznőtől - 3 pofonegyszerű recepttel!

default user icon
MME
A Szeretünk Raymond és A semmi közepén vígjátéksorozatokból ismert Patricia Heatont a magyar tévénézők új oldaláról ismerhetik meg: a kétszeres Emmy-díjas színésznő főzős sorozatot készített a Food Network számára “Parti Patricia Heatonnál” címmel, amelyben különféle témák köré építve számos művészismerőét látja vendégül. A tévécsatorna ebből az alkalomból egy lakásétteremben, a Bétervben tartott sajtóeseményt.

Sokan lehetnek szkeptikusok az olyan főzőműsorral szemben, amelyben egy celeb áll a konyhapult mögé. Patricia azonban olyan dinamizmussal és könnyedséggel főz, hogy nyilvánvaló, nem csak a forgatás előtt félórával látott először habverőt. Persze nem ő az egyetlen színész, akiről köztudott, hogy az önkifejezést az ételek terén is élvezi. Többek közt Hegyi Barbara, Pokorny Lia és Gregor Bernadett is otthonosan mozog a gasztronómiában. Sophia Loren több szakácskönyvet is írt, Teri Hatcher folyamatosan képzi magát főzőtanfolyamokon, Scarlett Johansson szerint pedig egy finom vacsora elkészítése a legjobb levezetése egy stresszes napnak.

Patricia kényszerűségből kezdett főzni. Amikor Clevelandból felköltözött New Yorkba, hogy színészkarrierjét kezdje építeni, kis albérletében gyakran összeütött magának valami, hogy ezzel is spóroljon. „Partikirálynő” akkor lett, amikor férjhez ment David Hunt színész-rendezőhöz, és imádott bulikat rendezni új otthonukban. Aztán egymás után jöttek a gyerekek – négy fiú –, és az akkor már híres színésznő fontosnak tartotta, hogy „hétköznapi anyukaként” házi koszttal etesse őket. Mostanra olyan jártasságra tett szert a konyhában, hogy örömmel elvállalta a felkérést: főzzön kamerák előtt!

A Food Network a műsor indulását egy igazi Patricai Heaton házibulival harangozta be a Béterv lakásétteremben. A kis létszámú meghívottakat Bíró Botond Boldizsár látta vendégül, aki maga is éveken keresztül állt a színpadon, míg végül más karriert választott. Lakáséttermének ötlete abból fakadt, hogy ismerősei előszeretettel jelentkeztek be hozzá egy-egy finom fogásra. Botond ráébredt, hogy a szórakoztatásnak ez is egy remek formája, és megnyitott egy magánlakást, ahol időről időre, zárt körben ad vacsorákat. Többnyire egy-egy illat köré építi estjeit; levendula, jázmin, rozmaring, fahéj – egyaránt csodás illattal és zamattal rendelkeznek.

A „Parti Patricia Heatonnál” sajtóeseményhez Botondot a színésznő sorozatában megjelenő ételek inspirálták. Patricia a 25. házassági évfordulójára töltött tojást készít - a Béterv vendégeit mangóval, curry-vel, májjal töltött tojások várták.

A színésznő egy „csajos esten” gofrival tálalja a csirkefalatokat. Botond ezt is megvalósította, a rozmaringos juharszirup-öntet ötletét a műsorból merítette, viszont a lapos tészta helyett omlós gofrigolyókat készített a húshoz.

Patricia desszertként gyümölcssalátát ajánl joghurttal a nyári napokra - a Béterv hobbiszakácsa ezért sárgadinnyéből és egyéb idénygyümölcsökből készítette az utolsó fogást, görög joghurttal és citromos sorbettel kiegészítve.

Az est jól tükrözte a műsor hangulatát és koncepcióját: kötetlen beszélgetés, sok nevetés és ínycsiklandozó, de gyorsan elkészíthető falatkák. A sorozatból kerti partihoz, házibulihoz bármikor meríthetünk ötleteket, többek közt a mini-quiche, a clevelandi töltött burgonya, a nachos kehely, az édes-savanyú popcorn és számos koktél receptjei közül.

MEXIKÓI TÉSZTAKOSÁRKÁK >>>
EXTRA GYÜMÖLCSÖS SANGRIA >>> 
KOLBÁSZKRÉMMEL TÖLTÖTT BURGONYA >>>  


A Parti Patricia Heatonnál magyarul a Food Network csatornán csütörtökönként 21:00-tól és vasárnaponként 18:00-tól látható július végéig.


Ezek is érdekelhetnek

Friss