Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Patiszonos lecsó

MME MME
1 5/5
30 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A paradicsomot leforrázzuk, meghámozzuk, gerezdekre vágjuk. A csípős zöldpaprikát megmossuk, felkarikázzuk. A TVpaprikát megmossuk, kicsumázzuk, ereit és magjait eltávolítjuk, majd vékony szeletekre vagy ujjnyi vastag karikákra szeljük. A hagymát meghámozzuk, és apróra felkockázzuk. A patiszont ugyancsak apró kockákra. A fokhagymát megtörjük.

Elkészítés: Az olajon megfonnyasztjuk a hagymát, majd a patiszont belekerverve megpuhítjuk. Ezután belekeverjük a paprikákat és fokhagymát. Puhulásuk után rádobjuk a paradicsomot, ízlés szerint sózzuk, esetleg ételízesítőt használunk. Félig lefedve, mérsékelt tűzön puhára főzzük, végül utánasózzuk. Főtt új burgonyával vagy párolt rizzsel tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss