Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pataki tálban sült csirkecomb vadrizzsel és brokkolival

120 perc
bonyolult
átlagos
3 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 3 személynek:
  • 3 csirkecomb
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • 2 dl tej
  • bors
  • 7 gerezd fokhagyma
  • 1 vöröshagyma
  • A rizshez:
  • 5 dkg vadrizs
  • 2 dl barnarizs
  • bors
  • Valamint:
  • 1/2 fej brokkoli
  • citrom

Elkészítés

Elkészítés: A csirkecombokat bepácoljuk (tej, só, mustár és 1 gerezd fokhagyma keverékébe), 1 éjszakát hagyjuk a hűtőben pihenni. A barnarizst főzés előtt 5-6 órával meleg vízbe áztatjuk. A pataki tálat 30 percig vízben áztatjuk. A brokkolit előpároljuk.

A pataki tálba belehelyezzük a combokat, a fokhagymagerezdeket (nem szükséges teljesen megpucolni), a tisztított vöröshagymát és a brokkolit. Sütőbe tesszük, és 180 fokon kb. 1,5-2 órán át sütjük.

Amíg a hús sül, a beáztatott barna izst feltesszük sós vízben főni (2 dl rizshez 4 dl vizet tegyünk).

Amikor a hús elkészült, mindent kiveszünk a tálból. Kevés lé fog maradni a tál alján, ebbe keverjük bele a vadrizst, és ha szükséges, még 1-2 dl meleg vizet/alaplevet öntünk rá. Fontos, hogy meleg legyen a folyadék, nehogy a tál szétrepedjen. A vadrizsnek 30 perc a főzési ideje, ezért 15 perc múlva vegyük ki a tálat a sütőből, és keverjük hozzá a majdnem megfőtt barna rizst. További 20 percig süssük a vadrizses barna rizst.

Tálalás előtt helyezzük vissza a csirkecombokat és a brokkolit a rizsre, hogy együtt átmelegedjenek.

Megjegyzés

Salátát is kínálhatunk az étel mellé.

Ha azt szeretnénk, hogy ropogósabb legyen a csirkecomb bőre, a sütés után locsoljuk meg 2-3 evőkanál olívaolajjal, és 200 fokon tovább 15 percig süssük a sütőben.

A héjában sült fokhagymát zúzzuk péppé, és keverjük hozzá a rizshez. Még finomabb lesz.
- AmiDJF

Ezek is érdekelhetnek

Friss