Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pásztorpite

MME MME
75 perc
egyszerű
megfizethető
8 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A töltelékhez egy serpenyoben felforrósítjuk az olajat, majd fehéredésig megpirítjuk benne a darált húst. Hozzáadjuk a megtisztított, felaprított vörös- és fokhagymát, majd sózzuk, borsozzuk.
  2. Megszórjuk liszttel, majd fozzük 1-2 percig. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, az alaplevet, a Worchestershire-szószt és az oregánót. Ezután felforraljuk, majd kis lángon addig fozzük, míg a hús félig megpuhul. Hozzáadjuk a megtisztított, lereszelt répát, majd további 10 percig főzzük.
  3. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk. Forró, sós vízben puhára fozzük, majd leszűrjük. Hozzáadkuk az összetört 2 ek vajat, a tejet és a lereszelt fokhagymát.
  4. Kikenünk egy hoálló tálat a maradék vajjal, beleöntjük a húsos ragut, majd a tetejére simítjuk a burgonyát és megszórjuk a sajttal. Végül készre sütjük 35 perc alatt 190 fokos sütőben. 

KÉTRÉTEGŰ ALMÁS PITE >>> 

WHISKEY-VEL MEGBOLONDÍTOTT SÜTŐTÖKÖS PITE >>> 

ANYUKÁM-FÉLE MEGGYES PITE >>> 

Megjegyzés

Tudta? Ez az egytálétel az angolok egyik kedvence, amelyet bárányhúsból is el lehet készíteni. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss