Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pasztinákkrémleves

30 perc
egyszerű
olcsó
4 adag

Elkészítés

  1. A lekapargatott paszternákgyökeret megmossuk és feldaraboljuk. A megtisztított hagymát, valamint fokhagymát apróra kockázzuk, és egy kevés olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a paszternákot, és rövid ideig együtt pároljuk.
  2. A zöldségeket felöntjük a fehérborral és az alaplével, majd megsózzuk és felforraljuk. Közepes tűzön addig főzzük, amíg a paszternák megpuhul.
  3. A levest botmixerrel összeturmixoljuk és a tejszínnel gazdagítjuk. Szükség esetén megsózzuk, majd fehér borssal és frissen reszelt szerecsendióval fűszerezzük. Végül egyet forralunk rajta, és azonnal kínáljuk.

További receptek paszternákkal >>>  

Tudj meg mindent a paszternákról! >>> 

Ha kedveled a zellerkrémlevest, akkor ezt is szeretni fogod. Kevésbé lesz intenzív ízű, ha a paszternák egy részét burgonyával helyettesíted. Díszítsd petrezselyemzölddel vagy tálald pirított kenyérkockával!

Ezek is érdekelhetnek

Friss