Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paszternákos burgonyakrémleves

45 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A meghámozott burgonyát és paszternákot durvára daraboljuk. A megtisztított hagymát felkockázzuk, a fokhagymát finomra vágjuk.
  2. A szalonnaszeleteket fazékban ropogósra kiolvasztjuk kb. 5 perc alatt. A pörcöt kiszedjük és darabokra tördeljük. A vajat a kiolvadt szalonnazsírral együtt felhevítjük, majd megpirítjuk benne az előkészített hagymát, fokhagymát, burgonyát és paszternákot. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, majd felöntjük az alaplével, felforraljuk, és a zöldségeket puhára főzzük kb. 20 perc alatt.
  3. A levest az edényben botmixerrel finomra turmixoljuk, majd a tejszínnel dúsítjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, és beleforgatjuk a szalonnapörcöt.
  4. Felhevített serpenyőben a tökmagot zsiradék nélkül pirítjuk kb. 3 percig. Végül a levest tálalás előtt megszórjuk a tökmaggal.

Paszternákos receptek >>> 

Burgonyakrémleves receptek >>> 

A levest napraforgómaggal és 2 ek felkarikázott snidlinggel is megszórhatod.

Ezek is érdekelhetnek

Friss