Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pasticcio (pastitsio)

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 1. Az apróra vágott hagymát megdinszteljük olívaolajon. Belerakjuk a húst, megpirítjuk, majd beletesszük a fokhagymát szintén apróra vágva. Hozzáadjuk a paradicsompürét, és a konzerv paradicsomot, majd fűszerezzük ízlés szerint. Fél órán át főzzük, félretesszük.

2. Megfőzzük a makarónit, de nem teljesen puhára. Leszűrjük, 2 tojásfehérjét belekeverjük.

3. Besamelmártást készítünk: a vajon megpirítunk 2 kanál lisztet, hozzátöltjük apránként a forró tejet, közben folyamatosan keverjük. Fűszerezzük sóval, borssal, őrölt szerecsendióval. Ha sűrű, félrehúzzuk, belekeverünk 2 tojássárgáját és fél csésze reszelt sajtot.

4. Egy kiolajozott tepsi vagy tűzálló tál aljára terítjük a felét a
makaróninak, egyenletesen elosztjuk rajta a húsos szószt. Rárakjuk a
maradék tésztát, befedjük a besamel szósszal, rászórjuk a maradék sajtot, pirosra sütjük.

Megjegyzés

A görögök egyik nagy kedvence.
- sercipapa

Ezek is érdekelhetnek

Friss