Elkészítés: 1. Az apróra vágott hagymát megdinszteljük olívaolajon. Belerakjuk a húst, megpirítjuk, majd beletesszük a fokhagymát szintén apróra vágva. Hozzáadjuk a paradicsompürét, és a konzerv paradicsomot, majd fűszerezzük ízlés szerint. Fél órán át főzzük, félretesszük.
2. Megfőzzük a makarónit, de nem teljesen puhára. Leszűrjük, 2 tojásfehérjét belekeverjük.
3. Besamelmártást készítünk: a vajon megpirítunk 2 kanál lisztet, hozzátöltjük apránként a forró tejet, közben folyamatosan keverjük. Fűszerezzük sóval, borssal, őrölt szerecsendióval. Ha sűrű, félrehúzzuk, belekeverünk 2 tojássárgáját és fél csésze reszelt sajtot.
4. Egy kiolajozott tepsi vagy tűzálló tál aljára terítjük a felét a
makaróninak, egyenletesen elosztjuk rajta a húsos szószt. Rárakjuk a
maradék tésztát, befedjük a besamel szósszal, rászórjuk a maradék sajtot, pirosra sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre