Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pástétomos kosárkák

45 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A kosárkákhoz:
  • 25 dkg főtt, áttört burgonya
  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 1 teáskanál só
  • reszelt sajt
  • A tojáspástétomhoz:
  • 2-3 db keményre főtt tojás
  • csemege uborka
  • majonéz

Elkészítés

Elkészítés: A még meleg főtt burgonyát megtisztítjuk, áttörjük. A liszttel, a margarinnal és a sóval összegyúrjuk. Félujjnyi vastagra nyújtjuk, nagy fánkszaggatóval kiszúrjuk, és a 3 karikát úgy helyezzük egymásra, hogy az alsó egészben marad, a két felső közepét pedig egy kisebb formával kiszúrjuk.

Reszelt sajttal megszórjuk, és kivajazott tepsiben sütjük. 8 db kosárka lesz belőle. A leeső részekből kisebb pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki, reszelt sajttal megszórjuk. Ez lesz a kosárkák fedele. Ebből is 8 db lett. Száraz,hűvös helyen hetekig eltarthatjuk. Tölthetjük bármilyen pástétommal.

A tojáspástétomhoz a 2-3 db keményre főzött tojást és egy kisebb csemege uborkát apró kockákra vágunk, elkeverjük majonézmártással, a kosárkákba töltjük. A kis fedeleket rátesszük.

Megjegyzés

Könnyű vacsora, vendégváró.
- ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss