Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pástétomot az ünnepi asztalra - így készíts tökéletes húsvéti előételt!

A pástétom zseniális dolog, hiszen egyszerű elkészíteni, pontosan tudjuk, hogy mit tartalmaz és mindenki szereti. A pástétomokkal megoldhatók a kisebb-nagyobb vendégségek, de nem szeretnénk bizonytalan összetételű felvágottakkal etetni a családunkat, akkor is ideális megoldást jelenthetnek, hiszen a májkrémtől a felvágottig rengeteg szerepet betölthetnek.

A darált hús alapú, egyben sütött pástétomok esetében a felhasználási kör valóban rendkívül széles. A pástétomot fogyaszthatjuk hidegen és melegen, tehetjük hidegtálra, de főfogásként vagy főzelékhez kínált feltétként is az asztalra kerülhet. A pástétom alapanyaga  szinte bármilyen hús lehet, készíthetünk halból, szárnyasból, sertésből, marhából vagy a szezonnak megfelelően, nyúlból vagy bárányhúsból is pástétomot. A pástétomhoz nem csak a színhúst érdemes felhasználni, jó helyen van benne néhány értékesebb belsőség is, mint például a szív vagy a máj.

ELEGÁNS ÉS EGYSZERŰ: A PÁSTÉTOM >>> 
Májpástétom, Májkrém

A máj nem csak a húsos pástétomokban van jelen, hanem külön kategóriaként is megjelenik. A csirke, pecsenyekacsa, nyúl - vagy épp borjúmáj tökéletes alapanyaga lehet a házilag előállított májpástétomunknak. A májból készített pástétom pillanatok műve, igazán nem igényel sok türelmet és gyakorlatot. Egy jó recept , néhány tisztességes alapanyag, s este már a saját májkrémünket kínálhatjuk a családnak. A fűszerezéssel kedvünk szerint játszhatunk, a nagyon alap ízesítés mellett kipróbálhatjuk az ázsiai, zöld fűszeres vagy épp citrusos májkrémet is.

Mennyei kence maradékból

A maradék sült hús is csodálatos kencévé, pástétommá tud avanzsálni. A vasárnapi sültből hátramaradt értékes, de egész étkezést már ki nem tevő falatokat célszerű zsírral, fűszerekkel összekombinálni, azaz rillette -t készíteni belőle. Téli-tavaszi időszakban kitűnő uzsonna vagy vacsora lehet belőle.

A pástétomokat nagyon könnyedén lehet turbózni. Az egyben sütött változatok esetében jó választás lehet, ha omlós- vagy leveles tésztába komponáljuk a fogásunkat, vendégségekre nyugodtan készíthetünk egyszemélyes, pástétommal töltött tésztakosárkákat is.

Ezek is érdekelhetnek

Friss