Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pastéis de Nata (portugál süti)

60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A fagyasztott vajastésztát hagyjuk kiengedni, majd 6 darab 10X20 cm-es téglalappá vágjuk. Megszórjuk fahéjjal, és szorosan feltekerjük, majd a kis hengert 3 egyforma darabra vágjuk. Összesen 18 lesz, ennyi süti is lesz!

A kis hengereket talpra állítjuk, a tenyerünkkel jól lenyomjuk őket, majd lapossá, kb. 12-13 cm átmérőjű koronggá nyújtjuk. Lisztezzük, hogy ne ragadjon le. A vékony korongokat belenyomkodjuk a muffinsütő mélyedéseibe, nem baj ha egyenletlen vagy túllóg a peremén.

Sütőpapírból csak úgy kézzel tenyérnyi darabkákat szakítunk, az öblök mélyébe helyezzük, és feltöltjük babbal. Ezt nevezik vaksütésnek. Forró sütőben körülbelül 10-12 percig sütjük, majd kivesszük a papírokat és a babot, és az üreget megtöltjük a krémmel.

A krémhez habosra keverjük a tojásokat, a cukrot, a narancs héját és levét, valamint a tejet. Ezzel a folyadékkal töltjük meg a félig megsült kosárkáinkat, majd tovább addig sütjük, amíg a tojáskrém megköt, sőt picit meg is barnul.

A karamellszószhoz a cukrot addig melegítjük, amíg sötétbarna színű, folyékony karamell nem lesz belőle. Akkor belecsavarjuk a narancs levét és hozzáadjuk a vajat is. Addig kevergetjük, amíg minden egynemű nem lett, majd a sütik tetejére csorgatjuk.

Megjegyzés

Ezt a receptet Jamie Olivertől láttam a tévében, s annyira megtetszett (a recept is), hogy nem volt nyugtom addig, amíg meg nem csináltam. Ismét egy olyan süti, ami nem igényel semmilyen konyhai szaktudást, csak egy kis akaratot és kevés időt, de a végeredmény felülmúl minden várakozást.
- sildiko2

Ezek is érdekelhetnek