Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mennyeien szaftos vörösboros marhaszelet, ami előtt az éttermek is térdre borulnak

default user icon
MME
A párolt, vörösboros marhaszelet egy igazán kiadós és fejedelmi fogás, legyen szó hétvégi vagy hétköznapi ebédről. A bor és a fűszerek mennyei ízt kölcsönöznek az ételnek, és a párolásnak köszönhetően vajpuha lesz a hús, a szaftja pedig egyszerűen csodás.

Egy dologban biztos lehetsz: ha ezt a receptet választod, garantáljuk, hogy egyetlen étteremben sem fogsz ennél finomabb vörösboros marhaszeletet kapni. Igazi fejedelmi fogás, hiszen a bornak és a fűszereknek köszönhetően kifogástalan lesz a puhára párolt hús, a szaftot pedig biztosan letörlöd még a tányér széléről is. Fogyaszthatod párolt rizzsel vagy burgonyával, de egy jól elkészített tésztával sem lőhetsz mellé.

Ha kedvet kaptál hozzá, nézd meg, hogyan készíti el Kósa Kolos ezt a mennyei párolt vörösboros marhaszelet a Kóstolj Kolossal! című videósorozat legújabb részében. Igaz, az átlagosnál picit több időt kell az elkészítésre fordítani, de minden perce megéri.

Hozzávalók:

  • 80 dkg marhahátszín vagy fehérpecsenye
  • bors
  • 1 ek. zsír
  • 60 dkg vöröshagyma
  • 8-10 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. pirospaprika
  • 1,5-2 dl vörösbor
  • 1-2 db babérlevél
  • 2 tk. Worcester-szósz

A PÁROLT VÖRÖSBOROS MARHASZELET PONTOS RECEPTJÉT ITT TALÁLOD: 

Elkészítés:

  1. A húst 6-8 milliméteres szeletekre vágjuk, mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. Egy lábasban közepes lángon zsiradékot hevítünk, a szeletek mindkét oldalát 1-2 perc alatt elősütjük, majd a húsokat tányérra tesszük.
  2. A hagymát meghámozzuk, félbevágjuk és felszeleteljük, a visszamaradt zsiradékra rakjuk, sózzuk, és 10-15 perc alatt alacsony lángon megdinszteljük. Ha a hagyma kicsi színt kapott és összeesett, hozzáadjuk az apró kockákra felvágott fokhagymát, elkeverjük, pár percig pirítjuk, majd ízesítjük pirospaprikával.
  3. Ha a paprika feloldódott, visszahelyezzük a hússzeleteket, és felöntjük a borral. Adunk hozzá 1-2 db babérlevelet, pár percig forraljuk, hogy az alkohol elpárologjon, közben ízesítjük Worcester-szósszal, majd felöntjük annyi vízzel vagy alaplével, amennyi még éppen nem fedi el a szeleteket. Ha felforrt, lefedjük, és marhahústól függően nagyjából 2-3 óra alatt készre pároljuk.
  4. Főzés közben időnként ellenőrizzük, és ha kell, a folyadékot pótoljuk. Ha sok a víz, akkor az utolsó 10-15 percben levesszük a fedőt, és kicsit magasabb hőmérsékleten a kívánt állagúra sűrítjük a szaftot. Fogyaszthatjuk párolt rizzsel, burgonyával vagy tésztával.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss