Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Párolt pulykacomb gyömbéres-gesztenyés rizzsel

60 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 80 dkg felső pulykacomb (csont nélkül)
  • frissen őrölt bors
  • 0,5 dl olaj
  • 1 db paradicsom
  • 1 fej hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • A körethez:
  • 15 dkg barna rizs
  • 1/2 tk friss gyömbér
  • 2 ek olaj
  • 4 db sárgarépa
  • 10 dkg cukkini
  • 10 dkg kápia paprika
  • 2 ek olívaolaj

Elkészítés

  1. A megtisztított húst megsózzuk és megborsozzuk, majd elősütjük a felforrósított olajon. Hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt zöldségeket, az egészet puhára pároljuk, majd félretesszük. A visszamaradt párolóléből eltávolítjuk a paradicsom héját, majd botmixerrel pürésítjük a szaftot. 
  2. A rizst átöblítjük, sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. A megtisztított, felszeletelt gyömbért megpirítjuk a felforrósított olajon, majd összeforgatjuk a rizzsel. 
  3. A megtisztított répát sós vízben roppanósra főzzük. A hasábokra vágott cukkinit és a kimagozott, felcsíkozott paprikát kissé megpároljuk a felforrósított olívaolajon, majd hozzáforgatjuk a répát is.
  4. A húst felszeleteljük, a szeleteket visszatesszük a szaftba, lefedjük, és átforrósítjuk. Végül tányérokra rendezzük, meglocsoljuk a szafttal, és a zöldségekkel, valamint a rizzsel kínáljuk. 
Még ízletesebb lesz a pulykacomb, ha a pároláshoz kacsazsírt használunk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss