Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Párolt pisztráng

MME MME
4/5
60 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítése: Vastagon kivajazunk egy hosszúkás tűzálló tálat, és belehelyezzük egymás mellé a még fagyott két pisztrángot. Megsózzuk, és aláöntjük a húslevest. Mellé hintjük a megtisztított, vastagabb szeletekre vágott gombát, és a tálat lefödve a forró sütőbe toljuk. Tizenöt percig pároljuk, majd a halat megfordítjuk, hogy a lé jól átjárja. Fedő alatt még tizenöt percig pároljuk, végül a fedőt levéve rövid lére sütjük. Ekkor a két halat tálra fektetjük, bőrüket lehúzzuk. A visszamaradt levet a tejszínnel és a tojássárgájával simára keverjük, felmelegítjük, de nem forraljuk fel, és a halra öntjük. Tetejüket gazdagon meghintjük frissen finomra vágott petrezselyemzölddel.
Vajas burgonyával tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss