Elkészítése: A felsált felszeleteljük, lehártyázzuk, nagyon vékonyra kiverjük, megsózzuk és forró olajban, vagy zsíron a szeletek mindkét oldalát átsütjük, azután fedő alatt félpuhára pároljuk. Kivesszük az edényből, s a visszamaradt zsírban a megtisztított, apróra vágott hagymát üvegesre pirítjuk, liszttel meghintjük, az átpasszírozott paradicsom levével felöntjük. Hozzáadjuk a babérlevelet, a pár szem borsot, az ecetet, a megtisztított, szétnyomott fokhagymát, kis vízzel felöntjük, a hússzeleteket ebben a mártásban egészen puhára pároljuk. Tálaláskor a mártást átszűrjük, s a köretnek adott rizshez, burgonyához vagy makarónihoz csészében kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre