A májat megtisztítjuk a hártyájától, és felesleges inaktól. Első lépésben fokhagymás tejben áztatjuk 24 órát lefedve a hűtőben.
Másnap kivesszük a tejből, és letörölgetjük egy konyhai papírtörlővel. A serpenyőben vajat hevítünk. A májat egyben hagyva megforgatjuk a lisztben, és 4-4 percig sütjük mindkét oldalán. Közben locsolgatjuk a vajjal.
A visszamaradt zsiradékhoz öntjük a 3 dl vizet, és jól összekeverjük. A mártásport csomómentesre keverjük, és hozzáöntjük a bort és addig pároljuk, míg puha nem lesz. A májat ferde szeletekre vágjuk, és bevonjuk a mártással. Petrezselymes rizs illik hozzá.
A tudósok nem győzik hangsúlyozni, mennyire fontos szervezetünknek a máj fogyasztása. A marhamáj az egyik olyan belsőség, ami sokféle vitamin, és ásványi anyag hordozója. A szarvasmarha májat ritkán használjuk ételek készítésére. Amennyiben mégis, a fiatalabb állatok máját igyekezzünk választani. Ezt arról ismerjük meg, hogy a fiatalabb állaté világosabb. Főzésekor lehetőleg az erektől és rágós vezetékektől hártyától szabadítsuk meg. Nagyon finom étel, cukorbetegek diétások, vérszegények, bátran fogyasszák! - zsuzsamama56
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!