Elkészítés: A marhahátszín szeletre vágjuk. A páchoz 4 dl vörösborba teszük 3 fej szeletelt vöröshagymát, kevés sót, tört borsot, 2-3 gerezd fokhagymát, csipet kaukkfüvet, összeforgatjuk, majd a szeletelt húsra öntjük. A tetejére kevés olajat öntünk, lefedjük, és legalább 1 napra hűtőbe tesszük.
A húst apróra vágott, zsíron pirított
mogyoróhagymával rakjuk fel, és a marha velőscsont levével pároljuk.
Mikor a hús puha, a megmaradt léből mártást készítünk: 3 evőkanál mézet karamellizálunk, hozzáadunk 1 dl vörösbort, és a hideg csontlében simára elkevert liszttel behabarjuk.
A gombát a hagymán puhára pároljuk, majd a végén hozzáadjuk a velőt, amellyel még pár percig főzzük.
Tálaláskor a gombás velőt a hússzeletekre halmozzuk, körítésnek krokettel körberakjuk, és meglocsoljuk saját mártásával.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!