Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Párolt lilakáposztával tálalt kacsacomb

MME MME
> 90 perc
mester
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kacsacombokat megmossuk, sózzuk, borsozzuk, hagyjuk állni fél órán át.
  2. Ekkor bőrös felükkel lefelé tepsibe tesszük, mellé rakjuk a darabolt hagymákat és a fokhagymát is. Ráöntünk kb. 4 dl vizet, és alufóliával lefedve előmelegített sütőbe tesszük. Zsír nem kell alá, mert majd kisül annyi, ami elég lesz.
  3. Kb. másfél órán át pároljuk, majd a végén levesszük az alufóliát, megfordítjuk, és 190 fokon még 20 percig sütjük.
  4. A lilakáposztát legyaluljuk, besózzuk hagyjuk állni. A lilahagymát kockára vágjuk és a zsíron megfonnyasztjuk, rátessszük a kinyomkodott káposztát, szórunk rá ízlés szerint cukrot, borsot, köménymagot és kevés ecetet. Fedő alatt puhára pároljuk.
  5. Köretnek krumplipürét készítünk, amire rakunk a kacsával párolódott hagymából is és a párolt lilakáposzával tálaljuk.

ROZMARINGOS KACSACOMB PIKÁNS ZÖLDSÉGEKKEL >>> 

MUSTBAN PÁCOLT KACSACOMB HAGYMÁS SZŐLŐVEL >>> 

 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss