Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Párolt kelbimbó frissen őrölt borssal

15 perc
egyszerű
olcsó

Elkészítés

Elkészítés: A kelbimbók külső leveleit, szárvégét eltávolítom, alaposan megmosom, lecsepegtetem. Nagyjából azonos méretűre: félbe vagy negyedekbe vágom. A hagymát szinte milliméteres kis kockákra aprítom.

A hagymát az olajon üvegesre párolom, rádobom a kelbimbófeleket. Magas víztartalma következtében gyorsan levet enged. Sózom, bőségesen borsozom, megszórom őrölt kakukkfűvel. Nagyjából 5 perc párolás után még roppanósan elzárom alatta a lángot – összekeverem a petrezselyemmel, néhány csepp citromlével ízesítem.

Megjegyzés

Rizzsel vagy önállóan köretként kínálom.

További recepteket, fotókat és érdekességeket Habliliom blogjában találsz! - Habliliom

Ezek is érdekelhetnek

Friss