Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Párolt hal fokhagymás-paradicsomos szószban

30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A halakat megtisztítjuk, megmossuk, beirdaljuk, és kívül-belül besózzuk (használhatunk halas fűszerkeveréket is). 1 órát állni hagyjuk.

Egy olyan serpenyőben, amit le tudunk fedni, vajat olvasztunk, majd beledobjuk a félbevágott fokhagymagerezdeket. Mikor barnulni kezdenek, kivesszük őket, és a vajba tesszük a halakat. Lassú tűzön puhára pároljuk. Amikor kész van, felöntjük a sűrített paradicsommal, megborsozzuk, hozzáadjuk a mentát és a sült fokhagymagerezdeket. Összeforraljuk, és melegen tálaljuk.

Megjegyzés

A receptet tavaly, Korfun találtam ki. A halászoktól vettem a friss tengeri halat.
- csapobandi

Ezek is érdekelhetnek

Friss