Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Párolt hal bundában

MME MME
2
60 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 80 dkg mélyhűtött tengeri halfilé
  • 1 citrom leve
  • 1 teáskanál paprika
  • 5 dkg margarin
  • 2 banán
  • A bundához:
  • 5 dkg mazsola
  • 1 evőkanál margarin
  • 2 evőkanál liszt
  • 2,5 dl tej
  • 1 evőkanál csípős mustár
  • 2 dl száraz fehérbor

Elkészítés

Előkészítés: A mélyhűtött halat a citromlé felével meglocsoljuk, és szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni. Amikor felolvadt, sóval, borssal, paprikával bedörzsöljük. A mazsolát megmossuk, és száradni hagyjuk.

Elkészítés: A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Tűzálló tálban felolvasztjuk az 5 dkg margarint, belefektetjük a halszeleteket. A banánt meghámozzuk, vékony karikákra vágjuk, és befedjük vele a halszeleteket. Megcsepegtetjük a maradék citromlével. Serpenyőben felmelegítjük az 1 evőkanál margarint, hozzáadjuk a lisztet, és kevergetve világosra pirítjuk. Hozzáöntjük a tejet, és lassú tűzön, állandó keveréssel besűrítjük. A mazsolát beletesszük a mártásba, hozzáadjuk a mustárt, sóval, borssal ízesítjük, jól összekeverjük. A banános halszeleteket bevonjuk ezzel a mártással, köré öntjük a bort, és a sütőben kb. 20-25 perc alatt aranysárgára sütjük.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható kb. 1 óra múlva
1 adag: 395 kcal

Megjegyzés

Fotó: Kerekes

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss