Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Párolt gombafejek fürjtojással

MME MME
15 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A csiperkegombákat megtisztítjuk, a rönkjüket eltávolítotjuk, helyükre 1-1 fürjtojást ütünk, sütőpapírral bélelt bambusztpárolóba tesszük. Finoman sózzuk, borsozzuk, majd gőz fölé tesszük, és 10-12 perc alatt készre pároljuk.

Kínálhatjuk előételnek is, de más gőzben párolt étel, pl. gyömbéres-újhagymás hal és zöldteás párolt zöldségek mellé.

Megjegyzés

A bambuszpároló használata bár távol áll a magyar konyhától, de nagyon jól ötvözhető, és alkalmazható a mindennapokban. Nem is gondolnánk, milyen egyszerű módon készíthetünk, szinte pillanatok alatt, több emeletnyi különböző, friss és egészséges párolt ételt.
A bambuszpárolót a legtöbb ázsiai élelmiszerüzletben beszerezhetjük, mérettől függően már pár szár forintért is találunk 1 személyes darabot. Minél nagyobb, és minél több szintet tudunk belőle egymásra építeni, annál több ételt tudunk benne egyszerre elkészíteni.
A tisztán tartása rendkívül egyszerű – célszerű meleg vízzel átöblíteni használat előtt és után, majd lehetőség szerint zárt, de mégis szellőző helyen tartani, ahol nem porosodik.

Péter András receptje, fotó: Tóth András, styling: Filep Kata - MME

Ezek is érdekelhetnek