Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Párolt garnélarák citromos rizottóval

MME MME
2
30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A rizst olajon felhevítjük, rádobjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd forró zöldséges alaplével fölengedjük, fűszerezzük sóval és őrölt feketeborssal. Rádobjuk a petrezselymet, 1 kanál vajat, ráöntjük a Chardonnayt, rácsavarjuk a citromot, és letakarva, közepes tűzön (néha kavargatva) puhára pároljuk. A jó rizottó puha és szaftos. Ha főzés közben a lé elpárolgott, akkor öntsünk egy kis vizet hozzá.

A rákot forró serpenyőben, vajon 2-3 percig pároljuk, de grillezhetjük is.

Tálalás előtt a rizottóba parmezán sajtot reszelünk. Forrón tálaljuk.

Megjegyzés

ChefLaszlo receptje. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss