Párolt fogastekercs padlizsános raguval

MME MME
5/5
30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • fogasfilé
  • bors
  • citrom
  • fehérbor
  • fehérborecet
  • babérlevél
  • fokhagyma
  • sárgarépa
  • vöröshagyma
  • zeller
  • padlizsán
  • olívaolaj
  • fokhagyma
  • petrezselyem
  • koktélparadicsom
  • olívabogyó

Elkészítés

Elkészítés: A párolt fogashoz megtisztítjuk a filézett halat, citromlével meglocsoljuk, sózzuk, borsozzuk, feltekerjük, és fogpiszkálóval átszúrjuk.

Párolólevet készítünk: egy tepsibe vizet engedünk, amit a fűszerekkel, a citrommal és a darabolt zöldségekkel ízesítünk. Előmelegített sütőbe tesszük legalább 15 percre. Belehelyezzük a haltekercseket, amit 5-6 perc alatt, óvatosan készre főzünk.

A padlizsános raguhoz a padlizsánt részben meghámozzuk, és kb. 2x2 cm-es kockákra vágjuk. Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, a szeletekre vágott fokhagymát megfuttatjuk benne, majd jöhet a padlizsán és az olívabogyó is, amivel hirtelen összepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, és 7-8 perc alatt megpuhítjuk. Amikor megpuhult és kezdenek összeérni az ízek, friss petrezselymet és koktélparadicsomot adunk hozzá, amivel további 1-2 percet pirítjuk.

A haltekercseket a padlizsános raguval tálaljuk.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss