Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Párolt csirkecomb petrezselymes rizzsel, meggy szósszal

45 perc
rafinált
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst megsózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőbe tesszük az olajat, a vizet, felmelegítjük ,majd belerakjuk a befűszerezett combokat, és megpároljuk. Ha puhák akkor zsírjára sütjük.
  2. A meggyet feltesszük főni annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Ízesítjük sóval, cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel. Ha megfőtt kiszedjük a fahéjat, a szegfűszeget és botmixerrel pürésítjük a mártást. Majd visszatesszük a tűzre, és a hideg vízzel kikavart keményítővel behabarjuk. Ha újra felforr akkor kész.
  3. A rizst megmossuk, és 2 bögre hideg vízzel felöntjük, sózzuk, borsozzuk, puhára főzzük. Az apróra vágott petrezselyemmel elkeverjük. Együtt tálaljuk.

SÜLT CSIRKE TEJSZÍNES BIRSALMÁS GOMBASZÓSSZAL

HAGYOMÁNYOS CSIRKEPÖRKÖLT 

Megjegyzés

Ezt a receptet akkor ötlöttem ki először csak magamnak amikor diétáznom kellett .De annyira jól sikerült ,hogy a családom is megkóstolta di - Szekeres Lajosné Klári

Ezek is érdekelhetnek

Friss