A húst megsózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőbe tesszük az olajat, a vizet, felmelegítjük ,majd belerakjuk a befűszerezett combokat, és megpároljuk. Ha puhák akkor zsírjára sütjük.
A meggyet feltesszük főni annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Ízesítjük sóval, cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel. Ha megfőtt kiszedjük a fahéjat, a szegfűszeget és botmixerrel pürésítjük a mártást. Majd visszatesszük a tűzre, és a hideg vízzel kikavart keményítővel behabarjuk. Ha újra felforr akkor kész.
A rizst megmossuk, és 2 bögre hideg vízzel felöntjük, sózzuk, borsozzuk, puhára főzzük. Az apróra vágott petrezselyemmel elkeverjük. Együtt tálaljuk.
Ezt a receptet akkor ötlöttem ki először csak magamnak amikor diétáznom kellett .De annyira jól sikerült ,hogy a családom is megkóstolta di - Szekeres Lajosné Klári
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!