Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Parmezános sütőtökös tészta

MME MME
45 perc
egyszerű
átlagos
3 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A parmezános sütőtökös tészta elkészítéséhez először felforrósítjuk az olívaolajat, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és üvegesre pároljuk.
  2. A sütőtököt meghámozzuk, a húsát felkockázzuk, majd a hagymás alaphoz adjuk. Összeforgatjuk, majd felöntjük 4 dl vízzel, és lefedve kb. 30 perc alatt kis lángon sűrű mártás állagúra főzzük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  3. A pennét forrásban lévő, sós vízben kifőzzük a csomagoláson leírt utasítás szerint. Leszűrjük és lecsepegtetjük, majd összeforgatjuk a sütőtökös mártással.
  4. Reszelt parmezánnal és zsályalevelekkel megszórva tálaljuk.

NÉZD MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL A PARMEZÁNOS SÜTŐTÖKÖS PENNE


Ezek is érdekelhetnek

Friss