Elkészítés: Először felrakunk egy lábas vizet a tésztának, majd apróra vágjuk a hagymát és a fokhagymát. A paradicsomokat kimagozzuk, közepes kockákra vágjuk.
Egy lábosban 4-5 evőkanál olajat hevítünk, belerakjuk a hagymát és a fokhagymát. Hagyjuk, hogy aranyos színt kapjanak, majd hozzáadjuk a paradicsomokat. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk oregánóval. Közepes lángon hagyjuk főni kb. 15 percig, amíg szószos állagot nem kap. Hozzá lehet adni egy kevés vizet is, ha nem találjuk megfelelőnek az állagát. A legvégén hozzáadjuk az összetépett bazsalikomleveleket.
Ekkorra a tésztának már kész kell lennie, leszűrjük, majd hozzáadjuk a szószhoz. Végül belekeverünk reszelt parmezánt és fél evőkanálnyi kenyérmorzsát.
A tésztánkat ezután egy hőálló edénybe öntjük, megszórjuk parmezánnal, majd előmelegített sűtőben 180 fokon átsütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!