Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Parmezános grissini fokhagymás majonézzel

default user icon
MME
60 perc
bonyolult
megfizethető
20 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az olajbogyót felaprítjuk. A lisztet tálba szitáljuk. Hozzáadjuk az élesztőt, a sót, az olívaolajat és 1,5 dl vizet. Összedolgozzuk, hozzákeverjük az olajbogyót és a rozmaringot is, és meleg helyen hagyjuk megkelni.
  2. A tojást tálba tesszük, és cseppenként, folyamatosan keverve beledolgozzuk az olajat. Ha már krémes állagú, hozzáadjuk a felaprított fokhagymát és a citromlevet. Megsózzuk, megborsozzuk.
  3. A megkelt tésztát négy részre osztjuk. Téglalap alakúra nyújtjuk őket, majd felcsíkozzuk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, megszórjuk a parmezánnal, és 200 fokos sütőben 5-10 percig sütjük. A fokhagymás mártogatóval kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss