hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Parmezános friss saláta bagettkockákkal

30 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A bagettet vékony szeletekre vágjuk, felkockázzuk és megpirítjuk, majd tálba tesszük.

Felkarikázzuk a paradicsomot és a hagymát, ráöntjünk a bazsalikomos balzsamecetet, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Összeforgatjuk a salátakeverékkel és a pirított kenyérkockákkal.

Tálalásnál hagyma- és paradicsomkarikákkal díszítjük, a tetejére pedig reszelt parmezánt szórunk.

Hűtőben lefedve 1 órán át hagyjuk érni, majd tálaljuk.

Megjegyzés

Túl sok a stressz? Egyél salátát! Neve a latin sal (só) szóból ered. A rómaiak, hogy jól tudjanak aludni, este főtt, sózott salátaleveleket ettek. Nyugtató hatását - melyet a benne lévő, viszonylag nagy mennyiségű növényi alkaloidának köszönheti - akkor sikerült bizonyítani, amikor kutatók indiánok viselkedését tanulmányozták: ők a saláta tejszerű nedvét adták síró, nyugtalan gyermekeknek.
- molnarbela55

Ezek is érdekelhetnek

Friss