Kóstoltad már azt a parmezános cukkinit, amihez csak két hozzávaló kell?

Mennyeien finom, kissé ropogós és szuperegyszerű elkészíteni, csak egyetlen probléma van vele, nem lehet abbahagyni. 

Szerencsére idén cukkiniből nincs hiány, csak az a kérdés mit főzzünk belőle? Levest, tésztát, töltsük meg vagy rántsuk ki? Mi lenne akkor, ha most csak egyszerűen megsütnénk, persze előtte van még egy kis dolgunk vele. 

Készítsd elő!

Először is a cukkinit nem kell meghámozni, egy alapos mosás után töröld szárazra a zöldséget. Vágd le mindkét végét és már szeletelheted is. De nézzük részletesen a receptet és az elkészítés lépéseit! 

Hozzávalók:

  • olívaolaj
  • fokhagymapor
  • só és bors
  • 1-2 db cukkini
  • 10 dkg reszelt parmezán sajt

Elkészítés:

  1. Az olívaolajat összekeverjük a sóval, a borssal és a fokhagymaporral.
  2. A cukkini szeleteket jól beleforgatjuk a fűszeres olajba, majd a korongokat egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, szépen egymás mellé.
  3. Ezután megszórjuk a cukkini tetejét a parmezánnal, majd 220 fokra előmelegített sütőben megpirítjuk.
  4. Magában is nagyon finom, de készíthetünk mellé például egy zöldfűszeres joghurtos mártást is. És mivel a parmezános cukkini pillanatok alatt elfogy, ezért akár süthetjük is a következő adagot.

Ezt tudtad a cukkiniről?

A cukkinit a gasztronómiában zöldségként kezelik, azonban tudni kell róla, hogy botanikai szempontból valójában gyümölcs. És azt tudtad, hogy a cukkini akár az egyméteres hosszúságot is elérheti, de mi általában éretlenül szüreteljük, amikor még csak 15-25 centiméteres. Ez nem véletlen, hiszen a cukkini ilyenkor még finom, gyenge, ezért isteni finom ételek készíthetőek belőle. 

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek

Friss