Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Parmezános csirkemell zsenge zöldségekkel

MME MME
60 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A kenyeret megpirítjuk, ledaráljuk, a snidlinget apróra vágjuk. 5 dkg vajat habosra keverünk, eldolgozzuk a ledarált kenyérrel, a reszelt parmezánnal és a finomra vágott snidlinggel.

A csirkemellet sózzuk, borsozzuk, a tetején egyenletesen elegyengetjük a parmezános masszát, kettesével egymásra rakjuk őket. 180 fokos sütőben 30 perc alatt szép pirosra sütjük.

A zöldségeket megpucoljuk, összevágjuk. A spenót kivételével a zöldséget sós vízben roppanósra főzzük, leszűrjük. A maradék vajba dobjuk a felaprított fokhagymát, a leszűrt zöldségeket megforgatjuk rajta, a végén hozzáadjuk a spenótot, sóval, borssal ízesítjük.

A csirkemellet a fokhagymás zöldségekkel tálaljuk.

Megjegyzés

Dunszt Zsolt receptje, fotó: Győrfi Viktória, styling: Matis Edit Dodi - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss