Elkészítés: 1. A bundához az összes hozzávalót egy keverőtálba tesszük, és sűrű palacsintatészta állagúra keverjük.
2. Az uborkát meghámozzuk, hosszában kettévágjuk, és egy evőkanál segítségével kikaparjuk a magokat, majd 1 cm vastag szeletekre vágjuk.
3. A hagymát, a fokhagymát finomra vágjuk, és a felhevített vajon megfonnyasszuk, felöntjük a fehérborral, és beforraljuk.
4. Az uborkaszeleteket hozzárakjuk, felengedjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, ha felforrt, vízzel elkevert keményítővel besűrítjük.
5. A halfiléket előkészítjük, sózzuk, lisztben megforgatjuk, majd a parmezános masszába mártjuk, és bő, forró olajban szép aranysárgára sütjük.
6. A finomra vágott kaprot csak a tálalás előtt keverjük bele az uborkaraguba, hogy friss íze megmaradjon.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre