Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Parmezános bundában sült tengeri halfilé kapros uborkaraguval

MME MME
5/5
30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 80 dkg tengeri halfilé
  • 1 l étolaj (a sütéshez)
  • A parmezános bundához:
  • 5 evőkanál liszt
  • 2 db tojás
  • 2 dl sör
  • 3 evőkanál reszelt parmezán
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • ½ citrom leve
  • 1 teáskanál só
  • 1 evőkanál finomra vágott petrezselyem
  • Az uborkaraguhoz:
  • 4 db kígyóuborka
  • ½ fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg vaj
  • 1 dl fehérbor
  • 2 dl tejszín
  • 1 evőkanál keményítő
  • 1 csokor kapor

Elkészítés

Elkészítés: 1. A bundához az összes hozzávalót egy keverőtálba tesszük, és sűrű palacsintatészta állagúra keverjük.

2. Az uborkát meghámozzuk, hosszában kettévágjuk, és egy evőkanál segítségével kikaparjuk a magokat, majd 1 cm vastag szeletekre vágjuk.

3. A hagymát, a fokhagymát finomra vágjuk, és a felhevített vajon megfonnyasszuk, felöntjük a fehérborral, és beforraljuk.

4. Az uborkaszeleteket hozzárakjuk, felengedjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, ha felforrt, vízzel elkevert keményítővel besűrítjük.

5. A halfiléket előkészítjük, sózzuk, lisztben megforgatjuk, majd a parmezános masszába mártjuk, és bő, forró olajban szép aranysárgára sütjük.

6. A finomra vágott kaprot csak a tálalás előtt keverjük bele az uborkaraguba, hogy friss íze megmaradjon.

Megjegyzés

Fotó: AS

Dunszt Zsolt receptje, további fotókat és érdekességeket a recepttel kapcsolatban itt találsz! >>> - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss