Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pármai sonkás csirke

MME MME
4/5
60 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • A csirkéhez:
  • 2 csokor petrezselyem
  • 2,5 dkg parmezán sajt
  • 1 evőkanál őrölt mandula
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 csirke (kb. 1,2 kg)
  • 8 dkg vékonyra szeletelt pármai sonka
  • 3 citrom
  • 7 gerezd fokhagyma
  • 1/2 csokor tárkony
  • só, bors
  • A salátához:
  • 1 fej jégsaláta
  • 2 narancs
  • 3 evőkanál olaj
  • 0,6 dl fehérborecet
  • 0,6 dl joghurt

Elkészítés

Elkészítése: A petrezselymet megmossuk, lerázzuk, egy botmixerrel pürésítjük. A parmezánt lereszeljük, és a mandulával együtt a petrezselyemhez adjuk. 0,8 dl olajat fokozatosan a sajtos mixhez adunk, és a botmixerrel úgy összedolgozzuk, hogy sima pürét kapjunk. Sóval, borssal ízesítjük. A csirkét négy darabba vágjuk, megmossuk és lecsepegtetjük. A pesto-masszát a bőre alá simítjuk, majd kívülről megsózzuk. Minden egyes darabot betekerünk pármai sonkával, és fogpiszkálóval megtűzzük. A maradék olajjal kikenünk egy sütőtepsit. A citromokat forró vízzel lemossuk, és vékonyra szeleteljük. A fokhagymát megtisztítjuk, és szintén felszeleteljük. Mindkettőt a tárkonylevelekkel együtt a sütőlapra tesszük. A csirkedarabokat ezekre helyezzük, majd 200 fokra (gázsütő: 3. fokozat) előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt ropogósra sütjük. A salátát megtisztítjuk, megmossuk, kis darabokra tépkedjük. Az egyik narancsot meghámozzuk úgy, hogy a fehér héját is eltávolítjuk, a narancs húsát pedig egy éles késsel kivágjuk a hártyák közül. A második narancs levét kifacsarjuk, a levet elkeverjük olajjal, ecettel és joghurttal, majd sóval, borssal ízesítjük. Az előkészített saláta-hozzávalókat összekeverjük, és a csirkéhez fogyasztjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss