Elkészítés: A kenyeret kockákra vágjuk, a tejjel meglocsoljuk, hogy megpuhuljon. A paraj szárát lecsipkedjük, a leveleket megmossuk, majd a vajon, lefödve 10 percig pároljuk. A hagymát fölaprítjuk, az olajon üvegesre sütjük. Megsózzuk, borsozzuk, a kakukkfűvel és a zúzott fokhagymával fűszerezzük. A tűzről lehúzva kissé hűlni hagyjuk, majd a darált hússal, a kenyérkockákkal meg a tojással összedolgozzuk, és a fölaprított petrezselyem felét beleszórjuk. A sajtot a kicsumázott paradicsommal együtt egy centi vastagra fölszeleteljük. Egy közepes tepsit kivajazunk, a húsos massza felét belesimítjuk. A parajt ráterítjük, a maradék húst egyenletesen rákenjük. A tetejére felváltva paradicsom meg sajtszeletek kerülnek úgy, hogy félig takarják egymást. Sütőben, közepes lánggal kb. 1 órát sütjük. 5 percig pihentetjük, majd kockákra vágva, a maradék petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre