Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pármai padlizsán (Parmigiana di melanzane)

120 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: 1. A padlizsánt megtisztítjuk, és 2-3 mm-es szeletekre felvágjuk. Pár órára tegyük szűrőpapírra, hogy a felesleges nedvességet felszívja.

2. A padlizsánok mindkét oldalát egy serpenyőben az olajon aranyszínűre sütjük. A szeleteket egy papírtörlővel kibélelt tálra helyezzük, hogy a felesleges olajat felszívja. A padlizsánt és a papírt rétegezhetjük, és pár óráig (akár egy éjszakára) hagyjuk állni, majd távolítsuk el a papírt.

3. A hagymát apró kockára vágjuk, és a paradicsommal összefőzzük. Addig főzzük, amíg jól besűrűsödik. Aki nem akar a paradicsomsűrítéssel foglalkozni, az használhat kész paradicsomszószt is.

4. Egy téglalap alakú tűzálló tálba régegezzük az összetevőket: egy sor padlizsán, egy sor szeletelt mozzarella, egy sor paradicsomszósz, apróra vágott bazsalikom, reszelt parmezán. A rétegeket sózzuk, borsozzuk. Majd ismételjük addig a rétegezést, amíg a hozzávalók el nem fogynak. Készítsünk minimum 4 réteget.

5. A tálat előmelegített sütőbe helyezzük, és 130 C fokon, alsó-felső sütésmódon 25-30 percig sütjük. Arra figyeljünk, hogy a szaft ne legyen túl sok, ugyanakkor a padlizsán ne is legyen száraz. Ha sok lenne a szaft, egy kanál segítségével a feleslegeset merjük le.

Ezek is érdekelhetnek

Friss