Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Párizsi torta II.

60 perc
mester
költséges
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 4 db tojásfehérje
  • 6 db egész tojás
  • 10 dkg margarin
  • 3 evőkanál keserű kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 20 dkg liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg porcukor
  • 2 db tojássárgája
  • A krémhez:
  • 2 db tojássárgája
  • 5 dl habtejszín
  • 20 dkg csoki
  • 1 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
  • kevés rumaroma
  • A tetejére:
  • csoki
  • kevés olaj

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a 6 egész tojást, a 2 tojássárgáját, a porcukrot és a vaníliás cukrot gőz fölött sűrűre főzzük. Miután kihűlt, hozzákeverjük az átszitált lisztet, a kakaóport, a puha margarint és a 4 tojásfehérje felvert habját. Jól összeforgatjuk, s megsütjük. Ha kihűlt, 3 részre vágjuk.

A krémhez a tejszínt, a 2 tojássárgáját, a lereszelt csokit és a pudingport kis lángon, folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük. Ha már langyos, hozzáadjuk a rumaromát is. Teljesen kihűtjük.

A tortalapokat egyenletesen megkenjük a krémmel úgy, hogy egy kevés maradjon az oldalára is.

A csokit az olajjal gőz fölött megolvasztjuk, és a torta tetejére simítjuk. A maradék krémmel bevonjuk a torta oldalát.

Megjegyzés

Az I. és a II. lap közé tehetünk babapiskótát, de akkor egy vékony réteg krémet kenjünk a piskóták tetejére is, hogy meg tudjanak puhulni.

Különleges alkalmakra marcipánnal is bevonhatjuk.
- HohoBetty

Ezek is érdekelhetnek

Friss