hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Párizsi krém

MME MME
15 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tej

Elkészítés

  1. A párizsi krém elkészítéséhez az étcsokoládét apró darabokra törjük.
  2. A habtejszínt felforrósítjuk a kakaóval, majd a csokidarabokra öntjük. Egy szilikon spatulával addig kevergetjük, amíg teljesen egyneművé válik.
  3. Ekkor hozzáadjuk a kis kockákra vágott vajat is, és tovább keverjük, amíg az utolsó vajkocka is elolvad.
  4. Ezután a krémet hűtőbe tesszük, és hagyjuk teljesen megdermedni. A kihűlt csokis krémet végül kézi robotgéppel alaposan kihabosítjuk.

Tipp: A párizsi krém kiváló tortákhoz, például a lúdláb tortához

Ezek is érdekelhetnek

Friss