hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Párizsi kocka

120 perc
rafinált
költséges
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg darált dió
  • 15 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • fél dl sűrű tejföl
  • 20 dkg étcsokoládé
  • A krémhez:
  • 7,5 dl tej
  • 1 kiskanál vaníliaaroma
  • 35 dkg cukor
  • 10 dkg liszt
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 25 dkg vaj

Elkészítés

Elkészítés: A lisztet a vajjal összemorzsoljuk, hozzáadjuk a diót, a porcukrot, a tojást, a tejfölt, összegyúrjuk, és lefóliázva hűtőbe tesszük.

A krémhez a tej 3/4 részét a vaníliaaromával és a cukorral felforraljuk, majd a lisztet és a kakaóport a maradék tejjel elkeverjük. A forró tejhez öntve lassú tűzön, kevergetve, sűrűre főzzük, majd kihűtjük.

A tésztát 2 részre osztjuk, tepsi alja nagyságúra nyújtjuk, külön-külön a tepsi hátlapján kisütjük, majd kihűtjük.

A habosra kevert vajjal összekeverjük a főtt krémet, az egyik lapot megkenjük vele, majd ráfektetjük a másik lapot, bevonjuk az olvasztott csokoládéval, és ha megdermedt, hűtőbe tesszük. Forró vízbe mártott késsel hosszúkás alakúra vágjuk.

Megjegyzés

A kész párizsi kockát egy éjszakán át pihentessük, hogy a lapok megpuhuljanak, így tálaláskor szépen tudjuk majd darabolni. - krisztinsz

Ezek is érdekelhetnek

Friss