A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukorral keményre felverjük, hozzáadjuk a tojássárgákat, a citrom reszelt héját és levét, és a 6 ek vizet és jól kidolgozzuk. A lisztet a sütőporral összekeverjük és a masszába óvatosan belekeverjük. Kettő 32×40 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk és a tésztamasszát elfelezve beleöntjük, elsimítjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon, kb13-14 perc alatt megsütjük.
Két nagyobb konyharuhát porcukorral meghintünk és a piskótát még melegen szorosan feltekerjük. A konyharuhában hagyjuk kihűlni.
A tejszínt a cukorral lassú tűznél addig forraljuk, míg a cukor elolvad. Ezután a kakaóporral és 5 dkg vajjal összefőzzük. A főzött krémet kihűtjük, majd a 20 dkg vajjal habosra keverjük. A kihűlt, egyik piskótát kibontjuk a konyharuhából és a krém 2/3 részével bekenjük úgy, hogy a külsejére is kerüljön a krémből. Ezután feltekerjük. Egy tálcára helyezzük és a megmaradt krémmel bevonjuk.
A másik tekercshez a megmaradt krémet összekeverjük a gesztenyemasszával és a rumaromával és betöltjük vele, a piskótát úgy, hogy a külsejére is jusson belőle. Mindkét rúd tetejére csokit olvasztotunk, amit kissé lecsurgatunk rajta. Csokoládé trióval az egyiket, a másikat ehető dekor cukorral díszítjük.