hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Párizsi csokoládékrémmel töltött omlós sütemény

5/5
60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók 18-20 db süteményhez:
  • A párizsi krémhez:
  • 10 dkg csokoládé felaprítva (min. 60 % kakaótartalommal)
  • 1 dl habtejszín
  • 1/2 mokkáskanál vanília-esszencia
  • Azomlós tésztához:
  • 15 dkg átszitált süteményliszt
  • 5 dkg átszitált porcukor
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 1 db közepes méretű tojás sárgája
  • 10 dkg nagyon puha vaj

Elkészítés

Elkészítés: A csokikrémhez a tejszínt nyeles edénybe öntöm. Egy lábosban vizet forralok, és ezen forrásig hevítem a tejszínt. Ekkor hozzáadom a vanília-esszenciát és a felaprított csokoládét. A tűzhelyről levéve addig kevergetem, amíg be nem sűrűsödik. Fényes, sűrű csokoládékrém az eredmény, amely hűtés hatására tovább sűrűsödik.

Az omlós korongokhoz a cukrot a puha vajjal elektromos habverő segítségével habosra keverem, majd folyamatos keverés mellett hozzáadom a finomra reszelt citromhéjat, aztán a tojás sárgáját. Végül beleszitálom a lisztet, és fakanállal összedolgozom.

A sütőt 160 fokra előmelegítem. Egy nagy gáztepsit sütőpapírral borítok.

A tésztából nagyobb mogyorónyi egységeket csípek le, gömbölyítem, majd tisztes távolságra ráhelyezem a tepsire. Minden tésztagömböt villával kissé ellapítok úgy, hogy a villa hátuljával egymásra merőleges mintázatot is formálok egymás után a korongok tetejére.

Nagyjából 15 perc alatt világosra sütöm. Hűlni hagyom.

Amikor tökéletesen kihűltek, a párizsi krémet vékony csillagcsőrrel ellátott habzsákba kanalazom, és minden második korong nem mintázott felére halmozok belőle nagyjából 1 csapott teáskanálnyi mennyiséget.

Az üresen maradt korongokkal (mintázattal felfelé) befedem, majd mindegyik tetejére biggyesztek még egy keveset a krémből. Tálalásig hűtőszekrényben tartom.

Ezek is érdekelhetnek