Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paris - Brest

75 perc
mester
átlagos
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A pralinépasztánkhoz a mogyorókat megpirítjuk.
  2. A cukrot felolvasztjuk a vízzel -fontos, hogy ne kavargassuk! Amikor barnulni kezd, hozzáadjuk a pirított mogyorókat és összekeverjük.
  3. Kiszedjük a mogyorót egy sütőpapírra, és hagyjuk teljesen kihűlni.
  4. Miután kihűlt, apróra törjük, pépesre daráljuk. Érdemes időközben, egy kanál segítségével meg-megkeverni. Ha elkészült, egy keverőtálba borítjuk.
  5. A krémhez a tojássárgákat a cukorral homogén állagúra keverjük.
  6. Ezután hozzáadjuk a keményítőt, a lisztet, és ismét összekeverjük.
  7. Egy edényben a tejet felmelegítjük, és a mikor felforrt, levesszük a tűzről. Kimerjük a felét, a tojásos masszánkra öntjük, összekeverjük, majd ezután az egészet visszaöntjük a tejbe, a lábasunkat visszetesszük a tűzhelyre, és alacsony hőfokon ismét melegíteni kezdjük. Folyamatosan kevergetjük, amíg egy sűrű krémet nem kapunk.
  8. Ha besűrűsödött, akkor félretesszük, és hozzáadjuk a vaníliaaromát, a kis adag vajat, és kikeverjük.
  9. Amikor kihűlt a krém, akkor egy kézi mixerrel krémesre keverjük, és hozzáadjuk a mogyorós pasztát, majd végül a nagyobbik vajat és jól átkeverjük az egészet.
  10. A tésztához összemelegítjük a vajat, a sót, a cukrot és a vizet, majd folyamatos kevergetés mellett beleszórjuk a lisztet is. Amikor összeállt az alap, és langyosra hűlt, levesszük a tűzhelyről, belekeverünk egy tojást, majd a másik kettőt is.
  11. A homogénre kevert masszát nyomózsákba töltjük, és sütőpapíros tepsire 19-20 cm átmérőjű karikákat nyomunk. A karikák tetejét megszórjuk mandulaszeletekkel.
  12. 200 fokra előmelegített, vízgőzös sütőben - hagyományos sütőnél tegyünk egy hőálló tálban vizet a sütő aljába -, kb. 20 perc alatt megsütjük őket. Kikapcsoljuk a sütőt, és az ajtaját egy fakanál segítségével kitámasztjuk, hogy így hűljenek ki a karikák.
  13. Mikor kihűltek, akkor óvatosan félbe vágjuk és megtöltjük a kihűlt, csillagcsöves habzsákba kanalazott krémmel, és a fánkokat porcukorral meghintve tálaljuk.

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss