A cukrot felolvasztjuk a vízzel -fontos, hogy ne kavargassuk! Amikor barnulni kezd, hozzáadjuk a pirított mogyorókat és összekeverjük.
Kiszedjük a mogyorót egy sütőpapírra, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Miután kihűlt, apróra törjük, pépesre daráljuk. Érdemes időközben, egy kanál segítségével meg-megkeverni. Ha elkészült, egy keverőtálba borítjuk.
A krémhez a tojássárgákat a cukorral homogén állagúra keverjük.
Ezután hozzáadjuk a keményítőt, a lisztet, és ismét összekeverjük.
Egy edényben a tejet felmelegítjük, és a mikor felforrt, levesszük a tűzről. Kimerjük a felét, a tojásos masszánkra öntjük, összekeverjük, majd ezután az egészet visszaöntjük a tejbe, a lábasunkat visszetesszük a tűzhelyre, és alacsony hőfokon ismét melegíteni kezdjük. Folyamatosan kevergetjük, amíg egy sűrű krémet nem kapunk.
Ha besűrűsödött, akkor félretesszük, és hozzáadjuk a vaníliaaromát, a kis adag vajat, és kikeverjük.
Amikor kihűlt a krém, akkor egy kézi mixerrel krémesre keverjük, és hozzáadjuk a mogyorós pasztát, majd végül a nagyobbik vajat és jól átkeverjük az egészet.
A tésztához összemelegítjük a vajat, a sót, a cukrot és a vizet, majd folyamatos kevergetés mellett beleszórjuk a lisztet is. Amikor összeállt az alap, és langyosra hűlt, levesszük a tűzhelyről, belekeverünk egy tojást, majd a másik kettőt is.
A homogénre kevert masszát nyomózsákba töltjük, és sütőpapíros tepsire 19-20 cm átmérőjű karikákat nyomunk. A karikák tetejét megszórjuk mandulaszeletekkel.
200 fokra előmelegített, vízgőzös sütőben - hagyományos sütőnél tegyünk egy hőálló tálban vizet a sütő aljába -, kb. 20 perc alatt megsütjük őket. Kikapcsoljuk a sütőt, és az ajtaját egy fakanál segítségével kitámasztjuk, hogy így hűljenek ki a karikák.
Mikor kihűltek, akkor óvatosan félbe vágjuk és megtöltjük a kihűlt, csillagcsöves habzsákba kanalazott krémmel, és a fánkokat porcukorral meghintve tálaljuk.