Elkészítés: A megtisztított hagymát és a szalonnát apróra vágjuk. A meghámozott, megmosott burgonyát apró kockákra vágjuk. A paprikát kicsumázzuk és csíkokra szeleteljük. A paradicsomot forró vízbe mártjuk, lehúzzuk a héját, majd gerezdekre vágjuk. A virslit felkarikázzuk.
A szalonnát lassú tűzön felolvasztjuk, hozzáadjuk a virslit, átforrósítjuk, majd hozzátesszük a hagymát, és aranybarnára pirítjuk. Ezután beletesszük a burgonyát, félpuhára pároljuk, majd hozzákeverjük a paradicsomot és a paprikát is. Megszórjuk a fűszerpaprikával, ízesítjük sóval, borssal, felöntjük vízzel, hogy ellepje, és az egészet puhára főzzük.
Forrón tálaljuk. Ízlés szerint tejföllel vagy tejszínnel sűrítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre