Elkészítés: A parajt sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, áttörjük. Hozzákeverjük a tojások sárgáját, a tejfölt, a lisztet, végül a tojások keményre vert habját.
Kikent, lisztezett sütőlemezre kenjük, és előmelegített sütőben gyorsan megsütjük.
A karfiolt sós vízben megfőzzük, apróra szedjük, hozzákeverjük az apróra vágott sonkát és egy kanál tejfölt.
A parajos tészta közepére halmozzuk, feltekerjük, pár percre sütőbe helyezzük, hogy a töltelék jól átforrósodjon.
Ezután kétujjnyi vastag szeletekre vágjuk, meglocsoljuk a tejföllel, és reszelt sajttal megszórva tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre