Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Parajtekercs karfiollal töltve

MME MME
5/5
45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók a tésztához:
  • 40 dkg spenót
  • 3 tojás
  • 3 evőkanál tejföl
  • 3 evőkanál liszt
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg karfiol
  • 5 dkg darált sonka
  • 3 dkg reszelt sajt
  • 1 dl tejföl

Elkészítés

Elkészítés: A parajt sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, áttörjük. Hozzákeverjük a tojások sárgáját, a tejfölt, a lisztet, végül a tojások keményre vert habját.

Kikent, lisztezett sütőlemezre kenjük, és előmelegített sütőben gyorsan megsütjük.

A karfiolt sós vízben megfőzzük, apróra szedjük, hozzákeverjük az apróra vágott sonkát és egy kanál tejfölt.

A parajos tészta közepére halmozzuk, feltekerjük, pár percre sütőbe helyezzük, hogy a töltelék jól átforrósodjon.

Ezután kétujjnyi vastag szeletekre vágjuk, meglocsoljuk a tejföllel, és reszelt sajttal megszórva tálaljuk.

Megjegyzés

Fotó: AS
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss