Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Parajos csirkemell vargányával

MME MME
4 3.4/5
45 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: Olívaolajban megpirítjuk a felaprított hagymákat, hozzáöntjük a fehérbort, és így dinszteljük meg. A felkockázott csirkemellett kicsit besózzuk, majd hirtelen megpirítjuk. Amikor minden oldala fehér, hozzáadjuk a parajt, esetleg egy fél deci vizet, és lassú tűzön addig pároljuk, amíg teljesen fel nem olvad. Közben a gombát beáztatjuk forró vízbe, kinyomkodjuk, apróra vágjuk, és ezt is belerakjuk. Ezután jöhet a picire vágott paradicsom, és a reszelt sajt. Főzés közben kóstolgatjuk, sózzuk, picit borsozzuk. Végül jöhet a tejszín (2-3 dl). Amikor rottyan egyet, sózzuk, ha még kell, és belereszelünk egy kevés szerecsendiót. Mikor elkészült, összekeverjük az egyészet az időközben megfőzött durumtésztával.

Ezek is érdekelhetnek

Friss