hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Parajjal és velővel töltött tésztabatyu

MME MME
75 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Forró vízben feloldjuk a szódabikarbónát, puhára pároljuk benne a parajt. Leszűrjük, kihűlés után kinyomkodjuk belőle a vizet, és a parajt finomra vagdaljuk.

Megolvasztunk 12 dkg vajat, hozzáadunk 4 dkg lisztet, és 3 percig kevergetjük. Feleresztjük forró tejjel, összeforraljuk. Hozzáadjuk a parajt és a kb. 13 dkg vajban megpirított velőt. Megszórjuk a reszelt sajttal, sóval és a borsfélékkel.

Közben elkészítjük a tésztát: 50 dkg réteslisztet összegyúrunk 20 dkg, gőz felett meglágyított vajjal. Hozzáadunk 2 dl hideg vizet, fél evőkanál sót, és
tésztát gyúrunk, melyet megtöltés előtt kb. 30 percen át pihentetünk.

Kinyújtjuk a tésztát, háromszög alakú darabokra vágjuk. Minden darabot megkenünk olvasztott vajjal, és ráhalmozunk 1 evőkanál, a már előzőek szerint elkészített tölteléket. A tésztadarabok sarkait felhajtjuk,
ujjunkkal összecsippentjük, majd sütőtepsibe rakjuk. Tetejüket meglocsoljuk olvasztott vajjal.

Előmelegített sütőben, közepes lángon sütjük, melegen tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek