Elkészítés: Forró vízben feloldjuk a szódabikarbónát, puhára pároljuk benne a parajt. Leszűrjük, kihűlés után kinyomkodjuk belőle a vizet, és a parajt finomra vagdaljuk.
Megolvasztunk 12 dkg vajat, hozzáadunk 4 dkg lisztet, és 3 percig kevergetjük. Feleresztjük forró tejjel, összeforraljuk. Hozzáadjuk a parajt és a kb. 13 dkg vajban megpirított velőt. Megszórjuk a reszelt sajttal, sóval és a borsfélékkel.
Közben elkészítjük a tésztát: 50 dkg réteslisztet összegyúrunk 20 dkg, gőz felett meglágyított vajjal. Hozzáadunk 2 dl hideg vizet, fél evőkanál sót, és
tésztát gyúrunk, melyet megtöltés előtt kb. 30 percen át pihentetünk.
Kinyújtjuk a tésztát, háromszög alakú darabokra vágjuk. Minden darabot megkenünk olvasztott vajjal, és ráhalmozunk 1 evőkanál, a már előzőek szerint elkészített tölteléket. A tésztadarabok sarkait felhajtjuk,
ujjunkkal összecsippentjük, majd sütőtepsibe rakjuk. Tetejüket meglocsoljuk olvasztott vajjal.
Előmelegített sütőben, közepes lángon sütjük, melegen tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre