Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Parajfelfújt tejszínes zöldségekkel

MME MME
5/5
60 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • A felfújthoz:
  • 50 dkg parajkrém (fagyasztott)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 dkg vaj + a formához
  • 4 dkg liszt + a formához
  • 1 dl tej
  • 2 dkg reszelt parmezán sajt
  • 2 tojás
  • 1 csipet őrölt szerecsendió
  • A körethez:
  • 40 dkg tetszőleges zöldség
  • 2 dkg vaj
  • 2 dl tejszín
  • 1 evőkanál vágott petrezselyem

Elkészítés

Előkészítés: A parajpürét hagyjuk kiengedni, lecsepegtetjük. A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk.

Elkészítés: Felolvasztjuk a vajat, rászórjuk a lisztet, majd fehér habzásig hevítjük. Beletesszük a fokhagymát, felöntjük a tejjel, simára keverjük, és 1-2 percig kevergetés mellett összefőzzük. A tűzről levéve belekeverjük a lecsepegtetett parajt, a parmezánt, a tojások sárgáját, és sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. A fehérjéből kemény habot verünk, majd óvatosan azt is belekeverjük. A sütőt 160 fokra (gázsütő 1. fokozat) előmelegítjük. Kivajazunk, kilisztezünk a formákat és 3 magasságig betöltjük a masszával. Nagyobb tepsibe vizet teszünk, ebbe állítjuk a formákat. A víz kb. kétharmadukig érjen. A sütőben 35-40 percig gőzöljük. Közben a zöldségeket – ha nem fagyasztottat használnunk – megtisztítjuk, feldaraboljuk, és a vajon, kevés vízben puhára pároljuk. Sóval, borssal ízesítjük, ráöntjük a tejszínt, és összeforraljuk. Amikor kész a felfújt, kivesszük, és tányérokra borítjuk. Mellé tesszük a főtt zöldségeket, és tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 447 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss